Tirsdagstanker – Hvorfor vil mit barn ikke sove?

Tirsdagstanker – Hvorfor vil mit barn ikke sove?

Ja, overskriften siger sig selv. Vi har virkelig problemer med at få vores lille pige til at sove for tiden. Det har efterhånden stået på i lidt over én måned. Først troede vi måske det var varmen, men det kan vi ikke helt få til at passe sammen nu.

Hun står op omkring kl. 7 og bliver forsøgt puttet første gang ved 11.30 tiden. Så igen ved 12 tiden og igen omkring 12.30. Det er først og oftest ved tredje forsøg hun falder i søvn. Og når hun endelig er faldet i søvn, så vågner hun typisk efter 30-45 minutter og er alt andet end udhvilet. Nogle gange får hun lov til at putte lidt videre sammen med mig, hvor hun så får 20 minutters tid mere.

Når vi så nærmer os aften og vi skal til at spise, spiser hun heller ikke særlig meget. Hun gnider sig i øjnene og viser træthedstegn. Efter aftensmaden hygger vi lidt og prøver at få brændt det sidste krudt af. Så kommer hun i bad, får ren ble og nattøj på. Og så starter aftenputningen – et helvede nogle gange! Hun bliver puttet ved 19 tiden men ender oftest med at komme med ned igen, fordi hun åbenbart ikke er træt nok til at falde i søvn. Og sådan fortsætter det i et par timer, hvorefter hun endelig overgiver sig.

Andre dage falder hun i søvn første gang hun bliver puttet – Både til middag og til nat. Jeg forstår det virkelig ikke? Men okay, er det ikke også lidt meningen? At vi ikke altid skal forstå vores børn, hvordan de gør som de gør eller ikke gør? Vi behøver vel ikke altid at have svaret på alting (Selvom det noglegange kunne være rart).

Jeg hjemmepasser hende, hvilket jo betyder hun ikke går i daginstitution. Måske det også har lidt at sige? Jeg ved det ikke helt. Eller er det fordi hun ved, hun kommer med ned igen, hvis hun ikke ligger sig til at sove og dermed får sin ville? Jeg skal ikke kunne sige det, men hårdt, det er det.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.