Tærte med nødder, chokolade og saltet marengs

Tærte med nødder, chokolade og saltet marengs

 

På en onsdag med blandende følelser af, at være syg, gå hjemme med barn og have købt ny computer, ja så må man gerne forkæle sig selv og manden med en lækker tærte!

Én ting er at være syg, men når man også skal passe sit barn på 16 måneder med krudt i røven, så er det altså bare lidt ekstra hårdt at være syg. Heldigvis kom Rasmus tidligt hjem og kunne hjælpe med at underholde barnet. Alt imens jeg stod og forberedte denne tærte.
Mens chokolade/nougat cremen var på køl, kørte vi et smut i Bilka, for at kigge på ny computer til mig. Bilka havde ikke hvad jeg ledte efter, så vi smuttede i Elgiganten. Desværre skuffede de også.

Da vi kom hjem efter et par timer, søgte jeg nettet tyndt efter en passende computer. Endelig fandt jeg den! En rigtig lækker Lenovo, til en udmærket pris. Jeg bestilte den med det samme hos Komplett. En hjemmeside jeg er helt tryg ved, da det også var der, jeg i sin tid, købte min nuværende computer. Den får Rasmus lov til at overtage til sit arbejde.

Nå, men denne tærte er ikke af den klassiske slags, nej den består af en sprød bund med lækker nøddekaramel, smurt med chokolade/nougat creme og toppet med en lækker blød saltet marengs.

Og som lovet tidligere, så får i selvfølgelig også opskriften.


MØRDEJ:

125 g blødt smør
100 g Finax kagemel (Kan erstattes af almindelig hvedemel)
100 g hvedemel
50 g mandelmel
1 æg

Smuldre alle de tørre ingredienser sammen med det bløde smør, til det minder om brødkrummer.
Saml massen med et sammenpisket æg, indtil den er ensartet.
Kom massen i en frysepose og læg på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.

Rul dejen ud på et let meldækket bord, så den passer til den valgte form. I mit tilfælde en rektangulær.
Placer dejen i formen og tryk den let rundt i kanterne. Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen og fyld det med bønner, linser, ris eller lignende.
Bag tærten i 10-12 minutter.

 

CHOKOLADE/NOUGAT CREME:

50 g mælke chokolade
25 g blød nougat
2 blade husblas
2,5 dl piskefløde

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
Hak chokoladen og nougaten fint og kom i en skål.
Varm fløden op til kogepunktet og opløs den udblødte husblas heri.
Hæld fløden over chokoladen af 3 omgange og rør indtil massen er homogen.
Dæk skålen med husholdningsfilm (Det skal ned og røre massen, så der ikke dannes kondens) og stil på køl i 2-3 timer.
Pisk cremen op og fordel den udover nøddekaramellen.

 

NØDDEKARAMEL:

100 g blandede nødder
70 g rørsukker
1 tsk. honning
40 ml fløde
45 g smør

Bring rørsukker, honning, fløde og smør i kog i en gryde, indtil det har en temperatur på ca. 120 grader.

Hak nødderne mellemfint og vend i den varme karamel.

Fordel karamellen udover den afkølede tærtebund.

 

SALTET MARENGS:

50 g æggehvider

42 g sukker

1 g salt

Pisk æggehvider, sukker og salt godt sammen med en elpisker i ca. 10 minutter, og kom herefter i en sprøjtepose med ønskede tyl.
Afsæt små dutter af marengsen på tærten og brænd dem let med en creme brulé brænder.



3 thoughts on “Tærte med nødder, chokolade og saltet marengs”

  • Hvor lyder den tærte bare god,den vil jeg prøve en dag vi får gæster. Vil lige høre dig ad,kan du smage,eller mærke forsker på,om du bruger kagemel,eller alm. mel? Jeg har købt kagemel,men ikke fået det afprøvet endnu. Tillykke med din nye pc`er.
    Forsat god weekend.

    • Hej Ann-Christina.
      Hvor er jeg glad for, du har lyst til at afprøve opskriften 🙂

      Ang. kagemel, så synes jeg ikke, at det er smagen som er forskellig for alm. hvedemel, men mere sprødheden det giver bagværk som tærte, kiks og småkager 🙂

      Og tak, jeg er rigtig glad for den, nu skal den bare installeres og det tager en krig.

      Rigtig god aften.

      Knus Charlotte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.