Kvinde med passion for kage

Tærte med nøddekaramel, luksus creme og saltet marengs

Tærte med nøddekaramel, luksus creme og saltet marengs

Bloggens 1 års fødselsdags tærte

I dag den 23. januar 2019 har bloggen 1 års fødselsdag. For præcis ét år siden oprettede jeg bloggen. Det at have en blog, havde været oppe og vende et par gange i løbet af årene, men blev aldrig til noget. For hvad i alverden skulle jeg blogge om? Og hvorfor skulle andre synes det var spændende at læse om?

Det svar fik jeg for et år siden, efter jeg havde været til casting på Den Store Bagedyst. Det fik mig til at tænke, at en blog med opskrifter og lidt hverdagsliv måske slet ikke var helt dumt. Og ja, jeg ved godt der findes utrolig mange af dem i forvejen, men ingen blogs er ens, selvom indholdet måske minder om hinanden. Derfor blev bloggen til virkelighed.

Og nu, et år, 60 blogpost og en masse kage senere, så er jeg rigtig glad for beslutningen. Hvilket selvfølgelig skal fejres!
Jeg spurgte inde på min instagram side her hvilken kage jeg skulle lave.
Der kom nogle forskellige svar, men det bedste svar kom faktisk fra min mand Rasmus. Han foreslog at lave den første opskrift, der blev postet på bloggen. Den idé var jeg helt vild med! Så det er netop den kage, et år senere, jeg fejre fødselsdag med.

Der er sket nogle justeringer på opskriften undervejs, så den nu er endnu bedre end den første tærte og jeg er da også blevet en del bedre. Man kan jo nå at lærer meget på blot et enkelt år.
Jeg håber I vil tage rigtig god imod opskriften.


CHOKOLADE/NOUGAT CREME:

2 blade husblas
50 g mælke chokolade
25 g blød nougat
2,5 dl fløde

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Hak chokoladen og nougaten fint og kom i en skål.
Varm fløden op til lige under kogepunktet og opløs den udblødte husblas deri.
Hæld den varme fløde over chokoladen af 2-3 omgange og rør i midten af skålen med en dejskraber til massen er ensartet.
Dæk skålen med husholdningsfilm (filmen skal helt ned og rører ved massen) og stil på køl i minimum 7-8 timer og gerne natten over.
Dagen efter piskes cremen op og fordeles udover den kolde tærte med nøddekaramel.

MANDELMØRDEJ:

75 g smør
125 g hvedemel (jeg bruger kagemel fra Finax)
50 g mandelmel
50 g flormelis
1 æg

Smuldr alle de tørre ingredienser med det let bløde smør, til det minder om brødkrummer eller revet ost.
Saml massen med et æg, indtil massen er ensartet. Der må endelig ikke arbejdes for meget med dejen.
Kom dejen i en frysepose og læg på køl i minimum 1 time.

NØDDEKARAMEL:

120 g blandede nødder
75 g rørsukker
1 spsk honning
50 ml fløde
50 g smør

Hak nødderne mellemfint.
Hæld rørsukker, honning, fløde og smør i en gryde og bring det i kog. Kog massen indtil den rammer en temperatur på ca. 110-115 grader og er blevet en gylden karamel, som ikke er alt for tyk.
Vend nødderne i karamelmassen.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, til den har en størrelse der passer din tærteform. Ca. 22-24 cm.
Placer dejen i formen og tryk den let rundt i kanten med dine fingre.
Fyld en passende mængde nøddekaramel i tærten og bag den ved 190 grader varmluft i ca. 12-15 minutter.
Lad tærten køle helt af i formen.

Pisk chokolade/nougat cremen let og luftig og fordel et jævnt lag henover nøddekaramellen.

SALTET MARENGS:

50 g past. æggehvider
50 g sukker
1/2 tsk havsalt

Pisk æggehviderne let skummende. Tilsæt alt sukkeret på en gang og pisk det til en sej marengs.
Tilsæt salt efter smag og pisk massen blank og glat.
Kom marengsen i en sprøjtepose med ønskede tyl og afsæt små dutter på tærten. Brænd marengs let med en gasbrænder/crème brûlée brænder.

Jeg har pyntet tærten med rød skovsyre og krystalliseret callebaut Ruby chokolade vendt i rosa støv.

Vent med at putte marengsen på tærten før lige inden servering, da du ellers risikere at den bliver kedelig og falder sammen. 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.