Kvinde med passion for kage

Super nem brownie

Super nem brownie

For lidt tid siden, sad jeg og kiggede mine opskrifter her på bloggen igennem, hvorefter det slog mig. Rigtig mange af opskrifterne er faktisk lidt avanceret. Der er ikke særlig mange, som hører ind under kategorien “nem/let”.

Derfor spurgte jeg på Instagram, om det var noget der havde interesse. Og det var det uden tvivl! Jeg spurgte så lidt efter, hvad der skulle være den første nemme og lette opskrift og hvad folk havde af idéer og input. Mange ønskede f.eks. fastelavnsboller, da det lige er sæson for dem.

Dog faldt valget på brownie, da det var den, som der var flertal for. Så må den næste lette opskrift blive fastelavnsboller.

Denne her brownie er super nem og kan spises som den er eller med en klat vaniljeis til. Begge dele er lækkert.

Opskriften rækker til en form på ca. 20×20.


BROWNIE:

2 æg, stue temperatur
110 g smør
110 g sukker
110 g god mørk chokolade
80 g mel
1 tsk bagepulver (kan undlades)
1 spsk kakaopulver
½ tsk salt

Smelt chokolade og smør sammen ved middelvarme til en ensartet masse.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Vend chokolade-smørret i æggesnapsen.
Bland mel, kakao, bagepulver og salt sammen og sigt ned i chokolade massen og vend det forsigtigt sammen.
Ønsker man nødder i sin brownie, er det nu de vendes i.

Kom bagepapir i en form (20×20) og hæld dejen i formen.
Bag kagen ved 170 grader alm. ovn i ca. 18-20 minutter.
Lad brownien køle af i formen, inden den skære ud i små stykker.
Server som den er eller med en klat vaniljeis til.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.