Sukkerreduceret jordbærtærte

Sukkerreduceret jordbærtærte

Indeholder reklamelink

Jeg har været så heldig, at indgå et samarbejde med Mammas Zugar, som producere sukker – Helt uden kalorier! Samtidig er det organisk og diabetes venlig, hvilket jo bestemt også er et plus. Det ligner og smager som almindelig sukker når det bruges i bagværk eller i kaffen/teen.
Det er et ret nyt, dansk produceret produkt, med produktion i Grenaa og jeg er personlig helt vild med konceptet! Så jeg synes bestemt også du skal tjekke det ud.
Du kan læse meget mere om Mammas Zugar lige her.

En af opskrifterne jeg har udviklet for dem, passer perfekt til årstiden. Det er nemlig en lækker jordbærtærte helt uden raffineret sukker. Smagen er som jeg kender den fra min almindelige jordbærtærte, men uden sukker og mere kalorielet.

I opskriften her, vil jeg både skrive mængden af almindelig sukker og mængden af Mammas Zugar, så kan alle nemlig være med, indtil man har fået købt noget af Mammas Zugar lækre organiske diabetes sukker 😉


MØRDEJ:

125 g hvedemel
25 g mandler eller mandelmel
75 g smør
65 g mammas zugar (50 g flormelis)
1 æg

Start med at blende mandlerne til fint mel. Blend herefter de 65 g mammas zugar, sammen med mandelmelet, så det bliver helt fint.
Smuldr mel, smør og sukker sammen til det minder om brødkrummer eller rasp.
Saml herefter hurtigt dejen med ægget.
Put mørdejen i en frysepose og tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 1 time.

FRANGIPANE:

75 g blødt smør
100 g mammas zugar (75 g rørsukker)
75 g fint hakkede mandler
1 æg

Rør smør og mammas zugar godt sammen, til en ensartet masse. Tilsæt de hakkede mandler og rør igen. Til sidst tilsættes ægget og hele massen gøres godt sammen.
Der må ikke være for store klumper af smør i massen. Sørg for at have en lind og ensartet masse.

Tag nu mørdejen ud fra køl og rul den ud mellem to stykker bagepapir.
Den skal rulles tynd ud, til en tykkelse på ca. 2-3 mm.
Tag forsigtigt mørdejen og placer i en tærteform. Pres forsigtigt, men fast, dejen mod kanten af tærteformen og skær den overskydende dej væk.
Fordel nu forsigtigt frangipanen/cremen udover tærtebunden – Pas på ikke at trække for meget rundt i det.
Bag tærten ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 minutter, til tærten er let gylden.
Lad tærten køle af i formen og forbered vaniljecremen.

VANILJECREME:

1½ dl mælk
42 g mammas zugar (30 g rørsukker)
1-1½ tsk vaniljepaste eller 1 vaniljestang
30 g æggeblomme (1 bærger past. æggeblommer)
1 spsk maizena

Varm mælken op til lige under kogepunktet i en lille gryde.
Bland/pisk sukker, vaniljepasta, maizena og æggeblomme sammen i en lille skål.
Når mælken er ved at nå kogepunktet hældes æggeblandingen ned i gryden, mens der røres kontant, indtil massen begynder at tykne.
Det tager et par minutter, så hav lidt tålmodighed og husk hele tiden at røre i massen, så det ikke brænder på.
Når massen er tilpas tyk, hældes den i en ren skål. Dæk skålen til med husholdningsfilm. Filmen skal helt ned og røre ved cremen. Stil herefter cremen på køl, indtil den er helt kold.

SAMLING:

1 dl fløde
70 g mørk chokolade
1 bakke jordbær

Start med at tage tærtebunden ud af køl. Smelt den mørke chokolade og smør et jævnt lag udover bunden.
Mens chokoladen størkner, piskes fløden middel stiv. Pisk også hurtigt i den kolde vaniljecreme og vend den herefter sammen med fløden.
Når chokoladen er størknet fordeles vanilje/flødecremen henover tærten.
Pynt af med friske jordbær, skovsyre, chokoladekugler og hvad der ellers passer til.

Server tærten med en god kop kaffe.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.