Kvinde med passion for kage

Panna cotta med karamel

Panna cotta med karamel

Panna cotta er og bliver altså bare en lækker og nem dessert. Den kan bruges både til hverdag og fest, alt afhængig af anretning og pynt.
Det er bl.a. det jeg så godt kan lide ved en panna cotta og selvfølgelig det, at den er skide nem at lave.

Denne er med lækker vaniljeprikket flødecreme og en gelé med masser af karamel.
Men fortvivl ej, hvis det virker som om, der er for lidt husblas i. Det er der ikke, jeg kan nemlig bedst lide en panna cotta lækker blød, uden at være for stiv.


PANNA COTTA:

2 blade husblas
5 dl fløde
50 g sukker
1 vaniljestang

Udblød husblassen i koldt vand.
Skrab vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
Kom fløde, sukker, vaniljesukker + stang i en gryde og varm den op til kogepunktet.
Tag gryden af varmen og rør husblassen ud deri.
Hæld fløde massen igennem en sigte og fordel den derefter i 6 glas.
Sæt panna cottaen på køl i ca. 2 timer.
Forbered imens karamelgeléen.


KARAMELGELÈ:

1 blad husblas
1-1 1/2 dl mælk (alt afhængig af hvor fast din gelé skal være)
50 g karamelsauce

Udblød husblassen i koldt vand.
Varm mælk og karamel i en lille gryde, til en ensartet masse.
Tag gryden af varmen og opløs husblassen deri.
Køl geléen ned til 28-30 grader og hæld den forsigtigt over panna cottaen.
Sæt tilbage på køl indtil geléen har sat sig.

Afpynt med karamelkugler, skovsyre og hakkede nødder.




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.