Mazarinkage med solbær

Mazarinkage med solbær

Kender I de dage hvor man bare gerne vil bage en nem og alligevel virkelig lækker kage? Dage hvor det næsten er for varmt til at bage og man ikke rigtig gider det vilde, men også bare virkelig gerne vil bage kage? Sådan havde jeg det i dag.
Derfor blev det til denne her utrolig lækre og nemme mazarinkage med solbær.

Jeg har fryseren fuld af solbær fra i sommers, som jeg var ude og plukke med min datter og svigermor. Og nu blev det altså tid til, at nogle af dem skulle bruges.
I disse Corona-tider kræver det altså lidt ekstra kage og kærlighed i det små hjem. Især for dem som har børnene hjemme og samtidig skal passe sit arbejde. Det er realiteten for mig lige nu og de næste 14 dage frem. Derfor skal der også være plads til hygge med børnene og kagebagning i køkkenet.
Giv jer selv lidt tid til at gå i køkkenet og nyd samværet med jeres børn.

Kagen her passer til en Ø18 springform og ca. 6-8 personer.


MAZARINKAGE:

100 g blødt smør
100 g sukker
100 g marcipan
2 tsk mandelessens (kan undlades)
2 æg
50 g mel
En håndfuld solbær

Start med at rive marcipanen groft. Pisk så smør, sukker og marcipan godt sammen i en skål.
Pisk æg i – Ét ad gangen.
Når begge æg er tilsat, piskes mandelessensen i.
Sigt melet i dejen og vend det sammen.
For en Ø18 springform med bagepapir og fordel dejen deri.
Placer solbærrene ovenpå dejen og giv dem et let tryk.
Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 minutter.
Lad kagen køle helt af i formen.

Når kagen er kølet af, placeres den på et fad med kagering og kageplast rundt om sig og forbered solbær ganachen.

SOLBÆR GANACHE:

100 g hvid chokolade
0,5 dl fløde
100 g solbær

Kog solbærrene i en lille gryde til de er møre.
Si væsken fra bærrene og bland væsken med fløden.
Hak den hvide chokolade og kom i en skål.
Giv solbærsaften og fløden et lille opkog og hæld over chokoladen.
Rør i blandingen indtil alt chokoladen er smeltet sammen med fløden.
Når ganachen er kølet lidt af, hældes den forsigtig over den afkølede mazarin kage.
Stil kagen i køleskabet til ganachen har sat sig, fjern kagering og kageplast og pynt kagen inden servering.

Jeg har pyntet med chokoladekugler, kandiseret rose, tørrede kornblomster og solbærstøv.