Makron linser

Makron linser

En god gammel klassiker. De fleste kender dem måske som makron muffins, men kært barn har mange navne og herhjemme hedder de altså makron linser.
Det er en kage som virkelig emmer af barndom og dejlige sommerminder. Især hos manden, han elsker makron linser og kunne nemt spise 3-4 stykker som barn. Det er en lækker lille kage, som både er sprød, blød og chewy – Så bliver det jo ikke bedre.

Opskriften her, er en jeg har fået af min svigermor, hvor jeg har lavet lidt små justeringer og gjort den til min egen.
Der bliver ca. 15-16 styks af opskriften her.


MAKRON LINSER:

3 æg (stuetemperatur)
300 g sukker
100 g knuste makroner
125 g smeltet margarine
125 g mel
2 tsk mandelessens

Start med at piske æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Der skal gerne piskes i omkring 5 minutter.
Herefter vendes de knuste makroner forsigtigt i.
Den smeltede margarine skal være lillefinger varm og vendes nu forsigtigt i massen, sammen med 2 tsk mandelessens.
Til sidst sigtes melet og vendes forsigtigt i dejen. Der må ikke være nogle tørre klumper tilbage.

Ovnen tændes på 200 grader varmluft.
Dejen fyldes 2/3 op i muffins forme og bages i ca. 15 minutter til de er gyldne.
Køl af og nyd de lækreste makron linser.

Bliver de ikke alle spist, kan de sagtens kommes i fryseren. Så har man altid lidt lækkert i fryseren.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.