Kvinde med passion for kage

Klassisk cheesecake med lime og vanilje

Klassisk cheesecake med lime og vanilje

En klassisk cheesecake, uden nogle dikkedarer er ikke at kimse af. Nogle gange kan det simple og nemme også være utrolig lækkert!
Denne her næsten helt klassiske cheesecake med lime og vanilje, lavede jeg for lidt tid siden, til min søde mødregruppe. Selvom vores børn er 2,5 år og vi ikke ses så tit, så er det altid skide hyggeligt at mødes med dem og stadigvæk dele erfaringer og gode tips og tricks. Og så er det selvfølgelig også en virkelig god anledning til at bage lidt lækkert til de søde mødre.

Cheesecaken her forsvandt hurtigt og var et hit hos både os voksne og vores børn. Den er dejlig frisk i smagen uden at være for kvalmende, så man sagtens kan tage to stykker. Og den er tilmed super nem at lave.


KIKSEBUND:

75 g smør
150 g digestiv
50 g nødder (hasselnødder, pekannødder osv.)

Start med at riste nødderne på en pande ved middelvarme i ca. 5 minutter og lad dem køle af.
Smelt smørret i en gryde ved lav varme.
Blend kiks og nødder til fint “mel” og bland dem sammen med det smeltede smør.
For en Ø18/Ø20 springform med bagepapir og kageplast rundt i kanten og pres kiksemassen godt ned i formen.
Stil bunden på køl eller frys i 30-60 minutter, imens ostecremen laves.

OSTECREME:

3 blade husblas
Saft af ½ usprøjtet lime + skal
2 tsk vaniljepasta
50 flormelis
200 g flødeost
2 dl fløde

Udblød husblassen i koldt vand.
Riv limeskal ned i en gryde.
Varm limesaft og skal op til kogepunktet (Det må gerne koge ganske kort).
Tag gryden af varmen og rør husblassen ud i den varme saft. Lad saften køle af til håndvarm.
Pisk flødeost, vaniljepasta og flormelis sammen, til en cremet masse.
Rør den lune limesaft i ostemassen.
I en anden skål piskes fløden til en let skum og vendes sammen med ostemassen ad 2 omgange.
Tag bunden ud fra køl og fordel ostemassen ud over bunden og glat overfladen, så den bliver pæn og jævn.
Til kagen på køl i ca. 1-2 timer.

LIMEGELÉ:

3 blade husblas
Saft fra 2-3 lime
75 g sukker
1 dl vand

Udblød husblassen i koldt vand.
Varm limesaft, sukker og vand i en gryde. Det må gerne komme op og koge ganske kort.
Vrid husblassen for vand og rør den ud i den varme limesaft.
Hæld den varme saft over i en ren skål og lad den køle ned til ca. 30 grader.
Tag kagen ud fra køl og hæld forsigtigt geléen over kagen.
Stil kagen tilbage på køl indtil gelén har sat sig.

Pynt med friske bær og chokoladekugler.




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.