Hindbær muffins med hindbær marengs

Hindbær muffins med hindbær marengs

Indeholder affiliate links

Nogle gange skal det bare være lidt nemt og hurtigt at kunne lave en lille lækker kage og det er det bestemt med disse hindbær muffins med hindbær marengs. De er bløde, saftige og fulde af god smag og så er det selvfølgelig virkelig nemme at lave.

Hvis man ikke bryder sig om hindbær, så kan de også nemt skiftes ud med blåbær, brombær eller lignende. Jeg har hvert fald tænkt mig at eksperimentere lidt mere med dem og afprøve nogle forskellige bær og kombinationer.

De færdige bagt muffins, kan måske virke lidt underbagte, men fortvivl ikke, de er virkelig bare lækre svampede, så bag dem endelig ikke for længe.

Opskriften her rækker til 10-12 mellem muffins.
Ønskes der større muffins, kan opskriften fordobles og bagetiden forlænges med et par minutter.


HINDBÆR MUFFINS:

1 æg (stuetemperatur)
100 g sukker
25 g smør
1,5 dl mælk
150 g mel
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
100 g frosne hindbær

Start med at smelte smørret ved lav varme.
Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse.
Bland mel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål.
Tilsæt melblandingen til æggemassen sammen med smør og mælk og vend det godt sammen.
Tilsæt til sidst hindbærrene og vend sammen.
Fordel dejen i muffins forme. De skal kun fyldes 2/3 op.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft og bag i ca. 15 minutter til de bliver let gyldne.
Lad dem køle helt af.

HINDBÆR MARENGS

50 g æggehvider
50 g sukker
2 tsk hindbær støv (Jeg bruger en fra Mill&Mortar)

Pisk æggehviderne let skummende i en skål.
Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, indtil du får en fast og blank marengs.
Tilsæt nu hindbær støv efter behov og pisk videre.

Kom marengsen i en sprøjtepose med ønskede tyl og top dine muffins.
Jeg har brugt tyl 1m fra Wilton.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.