Gulerodskage med cheesecake creme

Gulerodskage med cheesecake creme

Indeholder affiliate links.

En af årets påskekager blev til en lækker svampet gulerodskage med cheesecake creme, i stedet for flødeoste creme/frosting.

En simpel, men alligevel virkelig lækker kage, som kan pyntes på mange forskellige måder.
Den lækre svampede kage, med en god krydret smag, passer virkelig fint til en syrlig ostecreme på toppen. De to ting komplimentere virkelig hinanden.


GULERODSKAGE:

2 æg
100 g rørsukker
50 g brun farin
1,25 dl smags neutral olie
150 g hvedemel
½ tsk salt
1 tsk kanel
Saft fra ½ citron
2-4 fint revet gulerødder (afhængig af størrelsen)

Pisk æg, rørsukker og farin sammen til en lys og luftig æggemasse.
Pisk olien i, lidt efter lidt.
Bland alle de tørre ingredienser sammen og sigt dem i æggemassen og vend det forsigtigt sammen.
Riv gulerødderne fint og vend dem i dejen sammen med citronsaften.
Hvis der ønskes nødder/rosiner i, vendes de i dejen nu.
Beklæd en springform Ø20 med bagepapir og hæld dejen deri.
Bag kagen ved 170 grader varmluft i ca. 30-35 minutter.
Lad kagen køle helt af i formen.

CHEESECAKE CREME:

2 blade husblas
Saft + skal fra 1 citron
200 g flødeost
50 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
2 dl fløde

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Riv citronskallen fint og pres saften ned i en gryde.
Varm citronsaft + skal op til kogepunktet og lade det herefter småsimre i 5 minutter. Rør husblassen ud i den lune masse og lad det køle til lillefinger temperatur.
Pisk flødeost, flormelis og vaniljepasta sammen.
Pisk fløden til en let skum.
Rør den lune citronsaft i ostemassen og vend herefter flødeskummet i med en dejskraber.

Tag din gulerodskage ud af formen og placer på et serveringsfad eller tallerken. Kom en kagering og kageplast rundt i siden på den.
Fordel nu ostecremen over bunden og stil kagen på køl, til massen har sat sig. Det tager ca. 2 timer.

Befri kagen fra kagering og kageplast og pynt som hjerter begære.
Jeg har brugt rød skovsyre og chokoladekugler fra Special Moment.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.