Kvinde med passion for kage

Gammeldags æblekage i nye klæder

Gammeldags æblekage i nye klæder

Som barn fik jeg rigtig meget æblekage, både fordi det var nemt lige at bikse sammen og så smager det jo også ret godt. Det er for mange, en go-to kage/dessert til familiesammenkomst, da det er en hurtig og nem dessert at lave og kan laves til mange mennesker.
Men på trods af den dejlige smag så er det jo ikke ligefrem en pæn kage vel? Det må kunne gøres bedre og det har jeg nu gjort.

Denne her gammeldags æblekage smager fuldstændig som den man kender, men er noget pænere at se på. Og udseendet betyder da også lidt – eller hvad? Uanset om udseendet betyder noget for dig eller ej, så synes jeg bestemt du skal prøve at give dig i kast med min gammeldags æblekage i nye klæder. Det er slet ikke så svært som det ser ud 🙂


MAKRON BUND:

100 g makroner
100 g digestive kiks
75 g smør

Knus makroner og kiks til fint “mel”.
Smelt smørret og bland det sammen med makroner og kiks.
Beklæd en springform Ø18/Ø20 med bagepapir og kageplast rundt i kanten. Pres kikse massen god ned og rundt i kanten.
Stil bunden på køl.

ÆBLEKOMPOT:

250 g æbler (mellem grove tern og skrællet)
0,5 dl vand (evt. æblejuice)
20 g rørsukker
1 tsk vaniljepasta

Kog det hele sammen, indtil æblerne er møre og kan moses let sammen.
Stil kompotten til side og lad det køle lidt af.
Når det er kølet af, fordeles kompotten over på bunden, ca. 0,5-1 cm fra kanten.

VANILJEMOUSSE:

3 blade husblas
2 tsk vaniljepasta
30 g rørsukker
2 dl fløde
2 dl A38 1,5%

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Lun vaniljepasta, rørsukker og ½ dl fløde i en gryde ved middel varme. Tag gryden af varmen og rør den udblødte husblas i og lad det køle til lillefinger varm.
Pisk de resterende 1½ dl fløde til en let skum. Pisk herefter forsigtigt A38 i fløden.
Når vaniljemassen er kølet, røres lidt af flødeskummen i.
Herefter vendes den lune vaniljemasse forsigtigt i fløden ad 2-3 omgange.
Moussen hældes nu over bunden og æblekompotten og stilles på køl.

Gem lidt af moussen til at hælde i nogle silikoneforme, som du senere kan bruge til at pynte kagen med.
Moussen i silikoneformene skal stilles i fryseren natten over.

ÆBLEGELÉ:

2 blade husblas
2 dl æblejuice

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Varm æblejuicen op til lige under kogepunktet.
Rør den udblødte husblas i æblejuicen og lad det køle lidt.
Hæld den lune saft i en silikoneform og stil i fryseren natten over.

Alternativt kan den lune saft hældes over kagen og moussen og sættes tilbage på køl, til det har sat sig.

Pynt kagen med vaniljemousse bomber og æblegelé bomber, knuste makroner og evt. chokoladekugler fra Special Moment.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.