Kvinde med passion for kage

Chokolade cheesecake med brombær

Chokolade cheesecake med brombær

Godt nok skriver kalenderen januar, hvilket for mange er lig med slankekur eller sundere livsstil. Sådan er det ikke helt herhjemme, der skal nemlig stadigvæk være plads til kage og andre søde sager – men med måde, præcis ligesom sidste år.

Hvis man ikke kan unde sig selv lidt kage, slik, chips eller andre søde sager, så er det da en kedelig tilværelse. Vi prøver blot at begrænse det lidt, så det kun er i weekenden, vi hygger os med lidt lækkert. Det er desværre bare ikke altid det lykkedes 😉

Så hvis du ligesom mig, ikke kan give slip på de søde sager, så skulle du prøve denne lækre chokolade cheesecake med brombær. Det er en skøn blanding af sød chokolade, syrlige brombær og en knasende sprød bund. Perfekt til at fejre det snart er weekend – Det er nemlig både nemt og hurtigt at lave en lækker cheesecake.


KIKSEBUND:

200 g digestive kiks
100 g smeltet smør
50 g hakket chokolade

For en Ø22 springform med bagepapir.
Knus kiksene til mel og bland sammen med det smeltede smør. Hæld den hakkede chokolade i og fordel kikse blandingen i springformen. Sæt bunden i fryseren og forbered din brombærcreme.


BROMBÆRCREME:

150 g brombær
50 g rørsukker
1 spsk citronsaft
1 tsk vaniljesukker
30 g æggeblommer
1 spsk maizena
1 spsk vand
1 blad husblas

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Kog brombær, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en gryde, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen og sigt massen, så du kun har saften tilbage. Hæld saften tilbage i gryden. Opløs husblassen i den lune masse.
Rør maizenaen ud i vandet og rør herefter æggeblommer i.
Stil gryden med brombærsaft tilbage på blusset og hæld forsigtigt æggemassen ned i, under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner.
Når cremen er kogt igennem i ca. 1 minut, hældes den over i en ren skål og dækkes med husholdningsfilm. Husholdningsfilmen skal helt ned og røre ved cremen. Stil på køl, mens du forbereder ostecremen.

OSTECREME:

2 blade husblas
0,5 dl mælk
100 g chokolade
200 g flødeost
50 g flormelis
2 dl fløde

Udblød husblassen i koldt vand.
Smelt chokoladen sammen med mælken i en lille gryde, til du har en ensartet masse. Rør husblassen ud i den lune chokolade.
Pisk flødeost og flormelis sammen. Hæld chokolade-mælke blandingen ned i ostemassen og pisk det forsigtigt sammen.
Pisk fløden til en let skum og vend sammen med ostemassen.

Tag bunden ud af fryseren og placer den på et fad. Kom en kagering med kageplast rundt om bunden.
Tag brombærcremen ud og fordel et lag på bunden, næsten helt ud til kanten. Lad ca. ½-1 cm være fri.
Fordel nu forsigtigt ostecremen over bunden og brombærcremen og sæt på køl.


BROMBÆRGELÉ:

2 blade husblas
200 g brombær
0,5 dl vand
50 g sukker

Udblød husblassen i koldt vand.
Kog brombærrene sammen med vand og sukker, til sukkeret er opløst. Tilsæt evt. lidt citronsaft.
Sigt brombærmassen, så du kun har saften tilbage. Opløs husblassen i en varme saft og lad den køle lidt, til den har en temperatur på ca. 30 grader.

Tag din cheesecake ud og hæld forsigtigt geléen over. Stil kagen tilbage på køl, indtil geléen har sat sig.

Pynt med friske brombær og chokoladekugler.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.