Banoffee Pie

Banoffee Pie

For en del år siden efterhånden, lavede jeg en Banoffee Pie, med en opskrift fra Carnation. En kaloriebombe uden lige, men fantastisk lækker!

Den har været blandt favorit kagerne hos min mor, hvilket vil sige jeg har lavet den rigtig mange gange.

Nu ville jeg prøve at lave en nyfortolkning af denne opskrift på Banoffee Pie. Til dels for at prøve noget nyt og fordi jeg skal lave en lækker kage til min mors fødselsdag i april, hvortil det oplagte valg ville være en Banoffee Pie. Min mand er også stor tilhænger af denne nye Banoffee Pie, ligesom min mor. Og derfor vil jeg også gerne dele opskriften med jer, for I skal da ikke snydes for denne lækre sag!


BANOFFEE PIE:

CHOKOLADE MØRDEJ:

100 g hvedemel

30 g kagemel (kan erstattes af hvedemel)

15 g kakao

60 g flormelis

75 g blødt smør

2 æggeblommer

Bland mel, kakao og flormelis godt. Smuldr det bløde smør i, indtil det minder om brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommerne og stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.

Kom dejen i en frysepose og tryk den lidt flad. Læg den på køl i minimum 1 time.

Ælt herefter dejen hurtig igennem og rul den tyndt ud på et stykke bagepapir. Vend dejen i en tærtebund (diameter på 20-22 cm) og fjern forsigtigt bagepapiret og tryk dejen fast i formen. Skær det overskydende dej væk.

Du kan enten vælge at blindbage bunden med bønner/linser eller prikke små huller i dejen med en gaffel.

Hvis du har små tærte forme, kan den overskydende dej, kommes i sådan to.

Bag tærten ved 180 grader varmluft i ca. 20-25 minutter. Lad tærten køle helt af.

KARAMELMOUSSE:

200 gram kondenseret mælk

110 g brun farin

25 g smør

1 1/2 blad husblas

2,25 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.

Hæld kondenseret mælk, brun farin og smør op i en lille gryde og varm det op ved middel varme. Lad det koge i ca. 10 minutter under hyppig omrøring.

Tag halvdelen af karamellen fra og gem den til pynt.

Tilsæt 1/2 dl piskefløde og rør det hele godt sammen. Lad karamellen små koge et par minutter. Tag den af varmen og tilsæt den udblødte husblas i. Hæld den over i en skål og stil den på køl.

Pisk den resterende fløde til en let skum og kom den i den lune karamel ad 2-3 omgange.

Fold moussen godt sammen, skær en banan i skiver og fordel på tærtebunden og hæld herefter karamelmoussen over og stil den på køl i 2-3 timer.

PYNT:

Pisk 1/2-1 dl fløde godt sammen. Skær en banan i tynde skiver og fold sammen med flødeskummen. Fordel over karamelmoussen i et jævnt lagt.

Afsæt små toppe af den kogte karamel og drys med kakao eller fint hakkede chokolade.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.